IndustrieOnderwerp

IATA publiceert vliegverkeer cijfers juni

Lucht2Belangenvereniging IATA heeft de vliegverkeer cijfers van juni gepubliceerd. Dit deden zij vorige week maandag op hun eigen website. In deze publicatie worden verzamelde vliegverkeer gegevens vergeleken met de gegevens van het jaar ervoor. Zo is te zien dat in juni de vraag naar vliegverkeer in het algemeen gestegen is, dat de beschikbare capaciteit gestegen is en dat de gemiddelde loadfactor lichtelijk gedaald is.

Volgens IATA is de vraag naar vliegverkeer ten opzichte van juni 2014 toegenomen, maar ten opzichte van mei 2015 afgenomen. In juni was er een groei van 5,7% ten opzichte van 2014, terwijl er in mei een groei was van 6,9% ten opzichte van het jaar ervoor. Dit heeft volgens de belangenvereniging te maken met onder andere de Ramadan, wat ervoor zorgde dat de vraag in het Midden-Oosten sterk daalde.

“Juni was weer een goede maand voor de vraag naar lucht connectiviteit, ondanks dat de lagere vraag in het Asia-Pacific gedeelte en de impact van de Griekse schulden crisis in Europa zorgen baart”, zegt Tony Tyler, CEO van IATA.

Als er wordt gekeken naar internationale vluchten kan worden gezien dat de cijfers ten opzichte van de totale markt ongeveer gelijk zijn. Als er vervolgens wordt gekeken naar de verschillende continenten en gebieden, kan worden gezien dat de waarden voor sommige gebieden ver uit elkaar liggen. Zo was er bij Noord-Amerikaanse airlines een toenemende vraag van 2,7%, terwijl er bij maatschappijen uit het Midden-Oosten een toenemende vraag was van 10,5%. Wat opvallend is als er wordt gekeken naar Europese maatschappijen is dat de loadfactor gestegen is ten opzichte van het jaar ervoor, terwijl internationaal gezien de loadfactor is gedaald. Dit kan komen door het begin van de vakantie periode in veel Europese landen.

Tot slot voegt Tyler er aan toe hoe hij denkt over de gevonden cijfers van de maand juni. Zo zegt hij dat Toerisme het bloed is van vele economieën en dat veel toeristen gebruik maken van het vliegtuig. Hij vindt het jammer dat veel overheden zich dit niet altijd lijken te realiseren. “Dialogue between industry and government is critical to finding win-win solutions”, Aldus Tyler.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close