fbpx
AirlinesOnderwerpen

Stewardess met drank gepakt op Schiphol

Politie_Agent_motor_Turkish_VliegtuigDe Marechaussee heeft vanochtend op Schiphol een stewardess opgepakt die teveel drank op had.

De vrouw van 62 liep tegen de lamp bij een alcoholcontrole in een toestel dat op het punt stond om te vertrekken. Na een ademanalyse bleek ze 115 ug/l te blazen, de limiet is 90 ug/l. De vrouw kreeg een boete van 275 euro. Vliegend personeel mag tien uur voorafgaand aan een vlucht niet meer drinken.

Bij welke maatschappij de vrouw werkt, is niet bekendgemaakt. Wel maakte de politie bekend dat ze met een andere vlucht als passagier ‘terug vliegt’, dat maakt het aannemelijk dat het om een buitenlandse maatschappij gaat. De nationaliteit van de vrouw is ook niet bekend.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button