fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Time-lapse Friday: Onweer Schiphol

Gister heeft de luchtverkeersleiding een time-lapes gemaakt van het naderende onweer.

“Onweer kwam recht over Schiphol afgelopen nacht. Dit is een korte video als een onweersbui ons passeert. Je kijkt naar de Kaagbaan (startbaan richting zuid-westen), waarbij je goed kunt zien dat de toestellen na de start vrijwel allemaal gelijk een bocht inzetten om vrij te blijven van de buien. Er wordt zelfs even niet gestart als de onweersbui te dichtbij komt. Aan het eind controleert een auto van de luchthaven of de baan nog schoon is. Dat moet, ook in de nacht, regelmatig gebeuren.”

Timelapse Schiphol 13-8 en 14-8

Ruben: Onweer kwam recht over Schiphol afgelopen nacht. Dit is een korte video als een onweersbui ons passeert. Je kijkt naar de Kaagbaan (startbaan richting zuid-westen), waarbij je goed kunt zien dat de toestellen na de start vrijwel allemaal gelijk een bocht inzetten om vrij te blijven van de buien. Er wordt zelfs even niet gestart als de onweersbui te dichtbij komt. Aan het eind controleert een auto van de luchthaven of de baan nog schoon is. Dat moet, ook in de nacht, regelmatig gebeuren. Enjoy!

Posted by Luchtverkeersleider on Friday, August 14, 2015

Toen het onweer losbarstte was Lufthansa 1002 vanuit Frankfurt (A320) net aan final approach bezig. De landing werd afgebroken en de A320 maakte een extra rondje.

Lufthasa_Flightradar_13_08_2015

Time-lapse

Bekijk nog veel meer luchtvaart time-lapse’s in onze time-lapse rubriek.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button