IncidentenOnderwerp

MH370 zoekgebied wordt opnieuw bekeken

Fugro_Equator_MH370_3

Maleisië, China en Australië gaan begin september samenkomen om het zoekgebied van MH370 opnieuw te bekijken, dat meldt de Maleisische staatssecretaris van Transport aan AFP.

Begin september zal het overleg plaatsvinden. Het zoekgebied wordt opnieuw bekeken na de vondst van de flaperon eind juli op La Réunion. De staatssecretaris zegt te hopen dat het gebied verder ingeperkt kan worden. Hij verwacht wel dat het binnen het huidige zoekgebied van 120.000 km2 zal blijven.

De gevonden flaperon is zeer waarschijnlijk van MH370 en spoelde aan op het Franse eiland, ruim 3.000 km verwijderd van de meest waarschijnlijk crashsite. Driftmodellen laten zien dat de vindplaats overeenkomt met het huidige zoekgebied.
Frankrijk is een week geleden grote zoekactie gestart op en rond La Réunion naar meer wrakstukken. Maandag stopt het zoeken weer.

Australië is over de helft van het zoekgebied gevorderd. In de winter gaat het zoeken langzamer door de slechte weersomstandigheden. Vorige week werd door wisselen van de crew van het ene zoekschip en herbevoorraden van het andere schip niet gezocht. Inmiddels is één van de twee schepen weer in het zoekgebied aangekomen. De andere wordt over enkele dagen verwacht.

Meer Nieuws

Al ons nieuws over de verdwenen 777 en de feiten op een rij in ons dossier MH370.

MH370_nieuw_zoekgebied

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen