fbpx
BestellingenOnderwerpenVliegtuigen

IndiGo doet grootste A320 bestelling ooit

IndiGo_A320neo

India’s grootste maatschappij in marktaandeel, IndiGo heeft 250 A320 toestellen besteld bij Airbus. De bestelling is definitief.

IndiGo heeft in 2005 ook al 100 A320’s besteld die nu allemaal geleverd zijn. In 2011 was de maatschappij de eerste die de A320neo bestelde met 180 orders. De huidige bestelling komt daar nog bovenop, waardoor de maatschappij 530 A320-family toestellen heeft besteld.

De laatste bestelling is gedaan op de onafhankelijkheidsdag van India, 15 augustus. Aditya Ghosh, topman van IndiGo zegt: “This new order further reaffirms IndiGo’s commitment to the long-term development of affordable air transportation in India and overseas. The additional fuel efficient A320neo aircraft will enable us to continue to bring our low fares and courteous, hassle free service to more customers and markets and will create more job opportunities and growth. The IndiGo team is even more energised and excited than ever before to herald this new phase of our growth for many years to come.”

Voor Airbus is dit de grootste bestelling ooit, gekeken naar aantal bestelde vliegtuigen. Airbus is dan ook zeer tevreden: “It fills us with pride that IndiGo, India’s largest airline and one of the early launch customers for the A320neo, is coming back for more of our benchmark aircraft. This order confirms the A320 Family as the airliner of choice in the most dynamic aviation growth markets.”

De vorige grootste bestelling ooit kwam van Lion Air met 234 A320 family toestellen (169 A320 en 65 A321). Andere grote bestellingen kwamen van AirAsia (200), IndiGo (180) en Lion Air (164).

Begin vorige maand was er nog sprake van dat de bestelling niet doorging. De deadline om de intentieverklaring om te zetten in definitieve orders was toen verstreken. In totaal heeft airbus nu meer dan 4.100 A320neo’s verkocht. Er zijn bijna 12.000 A320’s verkocht en ruim 6.600 geleverd.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button