OpmerkelijkVideo opmerkelijk

Video: DC-10 stort lading brandblus-slush uit over filmer

Een fotograaf/filmer maakte een item over het blussen van een bosbrand in Chelan, Washington State.

De DC-10 kan 45.000 liter water in acht seconden uitstorten. Er zijn drie van dergelijke air tankers in gebruik in de VS. De tanks in het vliegtuig hebben barrières zodat het waterpeil niet te veel heen en weer kan klotsen. In acht minuten zijn de tanks vol. Dit gebeurt als het vliegtuig op de grond staat. Het kan dus niet water ‘happen’ uit een meer, zoals kleinere vliegtuigen doen. Het storten van het water of de slush (mix van water en brandwerend spul) gebeurt vanuit de cockpit en gaat computer gestuurd om goed te kunnen mikken. Het spoor is 91 meter breed en maximaal 1,6 kilometer lang.

Foto’s air tanker

©10tanker
©10tanker
©10tanker
©10tanker

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close