fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Turkish Airlines van geboorte tot baan

Fly Baby EHTE 200615De Turkse Erkan Geldi doet sinds een jaar het werk waar hij volgens hemzelf voor in de wieg is gelegd. Hij is flight attendant bij Turkish Airlines, de maatschappij waar hij in 1990 aan boord van een vlucht van Istanbul naar Frankfurt ter wereld kwam. Om de goede afloop te memoreren, noemde zijn moeder hem Erkan naar de piloot van die vlucht, zo vertelt hij aan Road Warrior Voices.

Niet veel mensen worden in vliegtuigen geboren, en al helemaal tijdens de vlucht. Erkan weet van twee andere bevallingen in een Turkish Airlines toestel in de afgelopen decennia, maar hij is de enige die in de lucht is geboren. Op het moment dat de daling werd ingezet kwam de bevalling op gang. Na rondvraag bleek er een net afgestudeerde gynaecoloog aan boord te zijn. Samen met enkele flight attendants heeft de arts Erkans moeder bijgestaan en nog voordat het toestel op de grond stond lag Erkan in zijn moeders armen.

Contact met de piloot van die dag of de gynaecoloog die hem ter wereld heeft gebracht heeft Erkan niet, maar wel met de purser die hem als eerste in de armen hield. Hij hoopt dat hij ook ooit tijdens een vlucht een baby mag verwelkomen. Zorgen maakt hij zich niet over wat te doen in zo’n situatie, aangezien flight attendants middels trainingen op allerlei noodsituaties zijn voorbereid. En hoewel hij iedere werkdag een avontuur vindt, zou een geboorte op zijn vlucht toch wel erg leuk zijn, aldus Erkan.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button