fbpx
NieuwsOpmerkelijk

Video: Delta 737 getroffen door bliksem

Bliksem_Lightning_Delta_737-900

De bliksem trof een Delta B737-800ER op het vliegveld van Atlanta.

Delta vlucht 67 wachtte donderdag in zeer slecht weer op het take-off slot. Het toestel ging onderweg voor vlucht 67 van Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport naar Las Vegas. In de take-off rij werd het getroffen door de bliksem. Een passagier in een ander toestel filmde de inslag.

Aan boord waren 111 passagiers en zes crew. Niemand raakte gewond. Vliegtuigen worden regelmatig geraakt door onweer, maar zijn daarop gebouwd. Door de metalen romp gaat de bliksem langs cabine en verlaat het toestel weer aan de onderkant. De “plastic” toestellen als de B787 en A350 hebben ook een geleidingssysteem voor onweer.

Delta zegt in een verklaring: “As with any event involving aircraft, Delta is doing a thorough investigation of the circumstances around this flight as safety is always Delta’s top priority”.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button