fbpx
MilitairOnderwerpen

JSF boordkanon op snelheid – video

©Lockheed Martin
©Lockheed Martin

De tests van de Joint Strike Fighter gaan de laatste fase in. Op een filmpje van CNN is te zien hoe het boordkanon 3000 kogels per minuut afvuurt.

Het toestel ondergaat de laatste tests op Edwards Air Force Base in Californië. Het boordkanon zit verborgen in de vleugel en komt pas naar buiten als het geactiveerd wordt. Op deze manier blijft het toestel langer onzichtbaar voor de vijand. Alle tests moeten in 2017 afgerond zijn.

Ontwikkeling
De ontwikkeling van het toestel wordt gekenmerkt door problemen. De productie heeft al veel vertraging opgelopen en het Pentagon zou de aanschaf van het toestel heroverwegen. Een nationale denktank vindt dat de VS niet zomaar 2443 toestellen moeten aanschaffen.
Het toestel valt bovendien veel duurder uit dan gepland. Nederland heeft 37 toestellen besteld.

 

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button