fbpx
Foto-artikel

Airport Days Hamburg trekken 80.000 bezoekers – foto’s

In het weekend van 22/23 augustus vonden voor de vijfde keer de Airport Days Hamburg plaats op de luchthaven Fuhlsbüttel. Het evenement, georganiseerd door Hamburg Airport en Lufthansa Technik, was gezegend met prachtig zonnig weer en trok ruim 80.000 bezoekers. Up in the Sky was naar Noord-Duitsland afgereisd om poolshoogte te nemen.

Uniek evenement

De Airport Days Hamburg zijn uniek in zijn soort. Het is geen vliegshow, geen fly-in en ook geen open dag van defensie, zoals wij die in ons land kennen. Toch kon het publiek zich op een terrein van 200.000 vierkante meter vergapen aan 100 klassieke en moderne vliegtuigen en helikopters en daar zaten zeer bijzondere toestellen bij. Het programma van de Airport Days bestond verder ondermeer uit busrondritten over het vliegveld, een grote tentoonstelling over innovaties in de luchtvaart en een kinderprogramma.

Rij_Awacs_Hamburg_Airport_Days_2015

Bijzondere vliegtuigen

Er was op de grond een grote verscheidenheid aan vliegtuigen te bewonderen, variërend van de Airbus Beluga tot de Super Constellation en van de Noratlas tot de Boeing 747-8 van Qatar Amiri Flight. Andere highlights waren de DC-6 van Red Bull, een Junkers Ju-52 ‘Tante Ju’, een Lufthansa Boeing 707, een De Havilland Dove van LTU Classic en natuurlijk onze Nederlandse Catalina. In een hangar stond de eerste Airbus A330 van Eurowings. Op militair gebied voerde de Bundeswehr de boventoon met onder andere een Orion, UH-1, EC-135 en een Dornier Do 228. Voor een bezichtiging van het interieur van de Awacs moesten de bezoekers flink geduld uitoefenen.

Breitling_Super_Constellation_Hamburg_Airport_Days_2015

Strakke organisatie

Een evenement van een dergelijke omvang heeft een goede organisatie en logistiek nodig en dat kun je gerust aan de Duitsers overlaten. Maar liefst 550 medewerkers (professionals en vrijwilligers) zorgden voor een vlekkeloze organisatie. De meeste bezoekers kwamen met het openbaar vervoer naar de Airport Days. Vanaf vier punten in Hamburg reden gratis pendelbussen naar het evenemententerrein. Er waren nauwelijks wachtrijen. De toegangsprijs was pittig (15 euro per persoon), de prijzen van de catering echt te hoog. Maar verder was de organisatie van het evenement degelijk, soms iets te, want zes kilometer dranghek maakt het fatsoenlijk fotograferen van vliegtuigen op de static show bijna onmogelijk.

Noratlas _Hamburg_Airport_Days_2015

Airbus_Beluga_Hamburg_Airport_Days_2015

Vliegen in de toekomst_Hamburg_Airport_Days_2015

Politie_heli_Hamburg_Airport_Days_2015

Cockpit Lockheed_Orion_Hamburg_Airport_Days_2015

Ballon_Kraan_Hamburg_Airport_Days_2015

Flightsim_Gulfstream_Hamburg_Airport_Days_2015

Airbus_A330_Eurowings_Hamburg_Airport_Days_2015

Tekst en foto’s: Remco de Wit

Remco de Wit

Redacteur / fotograaf. Remco is jurist, communicatie-adviseur en luchtvaartfotograaf. Hij volgt de ontwikkelingen in de luchtvaart op de voet en legt ze graag op foto vast. Bovendien levert Remco ook tekst-bijdragen voor Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button