AirlinesOnderwerp

Etihad biedt ‘seconded’ piloten vast contract

Etihad_B787Etihad Airways biedt een aantal piloten permanente contracten aan. De piloten om wie het gaat, zijn door partnermaatschappijen van Etihad bij de airline gestationeerd.

Het zogeheten ‘secondment program’ begon in 2013, toen zeven captains van Airberlin in Abu Dhabi begonnen aan een typeratingcursus voor de Boeing 777. De piloten vlogen bij Airberlin op een B737. Inmiddels zijn er zo’n tweehonderd piloten die op deze manier bij Etihad werken.

Belang
Het merendeel, 62, is afkomstig van het Indiase Jet Airways. Verder lenen Alitalia, City Liner, NIKI en Darwin Airlines piloten uit aan Etihad, dat in al deze maatschappijen een belang heeft. Op haar beurt leent Etihad ook zelf piloten uit, zodat zij hun horizon kunnen verbreden. Zij vliegen onder andere bij Air Seychelles, Etihad Regional en Air Serbia.

Ervaring opdoen
De piloten krijgen bij Etihad de kans om ervaring op te doen op de 777 en bijvoorbeeld de A380. Bij hun eigen maatschappij zouden ze die kans veel minder snel of helemaal niet krijgen. Zo vliegen piloten van Airberlin nu bij Etihad op de A380 en de B787.

Volgens atwonline.com duurt het bij Etihad ongeveer drie jaar voordat een co-piloot promotie maakt naar gezagvoerder. Bij andere maatschappijen varieert dit tussen de tien en vijftien jaar. Dat Etihad de vloot veelvuldig uitbreidt, draagt hier ook aan bij. “Met onze partners delen we middelen en ontwikkelen we uiteindelijk mooie, dankbare carrières”, stelt Etihad CEO James Hogan.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close