AirlinesOnderwerp

Eurowings 12-okt van start met A330 naar Palma

Airbus_A330_Eurowings_Hamburg_Airport_Days_2015

Low-cost long-haul dochter van Lufthansa gaat 12 oktober van start met twee routes naar Palma de Mallorca.

De A330-200 gaat van Keulen en Hamburg vliegen naar Palma de Mallorca. Het zijn een soort testvluchten en vanaf 2 november wordt dan op verre bestemmingen gevlogen. De A330’s komen van SunExpress als wetlease. SunExpress is weer een joint-venture tussen Lufthansa en Turkish Airlines. De kosten van de maatschappij liggen lager dan bij Lufthansa zelf.

Lufthansa gaat een aantal lange vluchten onderbrengen bij dochterbedrijf Eurowings. Het gaat dan vooral om de vakantiebestemmingen waar de kosten laag moeten zijn. De eerste bestemming op 2 november is Varadero, Cuba. Snel daarna wordt ook gevlogen naar Puerto Plata en Punta Cana, ook in de Caribiën. Later volgen Bangkok, Phuket en Dubai.

De A330 hebben 21 premium stoelen en 289 economy (waaronder 46 ‘more comfort’). Intotaal dus 310 stoelen en dat is een groot verschil met de Lufthansa indeling van 217-221 stoelen. De eerste A330-200 wordt nu aangepast op Hamburg Airport. Up in the Sky nam er dit weekend een kijkje op de Airport Days.

Eurowings gaat ook de niet-hub vluchten binnen Europa uitvoeren. Germanwings wordt dan opgeheven en alle routes gaan over. Ook komen er enkele routes van Lufthansa naar de short-haul tak van Eurowings.

Eurowings_A330

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close