fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOnderwerpen

Kenya zet alle vier 777-200’s te koop

©Patrick Smit / UpintheSky
©Patrick Smit / UpintheSky

Kenya Airways heeft alle B777-200ER’s te koop gezet via een tussenhandelaar.

De toestellen zijn nieuw aan de vloot toegevoegd tussen 2004 en 2007. De toestellen zijn uitgerust met 28 business en 294 economy stoelen. Voor de voortstuwing zijn er Rolls Royce Trent 892B motoren. De toestellen hebben de Boeing serienummers: 33681, 33682, 33683 en 36124. Op Flightradar24 is te zien dat de laatste nog wel vluchten uitvoert. De ander drie vliegen al een tijdje niet meer. De laatste vlucht stond eerder gepland voor 18 mei.

Kenia heeft te kampen met een terugloop in toeristen sinds de aanvallen van Al Shabaab. Hierdoor heeft de maatschappij een cash probleem en moeten toestellen verkocht worden. De toestellen zijn te groot om vol te krijgen. Door de verkoop van de B777’s wil de maatschappij geld ophalen om schulden af te betalen. De vloot nieuwe Dreamliners gaan de routes overnemen. De B787 is makkelijker te vullen en vliegt zuiniger.

Niet alleen de B777-200ER’s gaan er uit, ook de grotere -300ER’s. Laatste vlucht daarvan zal op 26 september zijn, naar Heathrow en terug. Ook staat er nog een B767 in de opslag die verkocht wordt. Tenslotte moeten er een aantal gebouwen een andere eigenaar vinden.

Vanaf 6 september zal de maatschappij dagelijks met de B787-8 naar Amsterdam gaan vliegen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button