fbpx
BoekenNieuws

Vliegen? Weg met die angst! – Boeken

In Nooit meer vliegangst! Een zelfhulpboek om vliegangst te overwinnen stelt Cor Anneese dat één op de drie mensen in meer of mindere mate gebukt gaan onder vliegangst. De milde vorm levert zweethandjes en kriebels in de buik op, de heftige kan uitmonden in paniekaanvallen en de absolute weigering ooit een voet in een vliegtuig te zetten. Mensen die hier hinder van ondervinden probeert Anneese met Nooit meer vliegangst! te helpen.

In Nooit meer vliegangst! wordt uitgelegd wat vliegen nu eigenlijk is, waar jouw eventuele vliegangst vandaan komt en hoe je hier het best mee om kunt gaan. Volgens Anneese weten veel mensen niet goed wat vliegen is, welke krachten een rol spelen en hoe vliegtuigen optimaal zijn ontworpen om deze te weerstaan en zelfs te gebruiken. In Nooit meer vliegangst! geeft hij daarom een beknopte beschrijving van het vliegproces. Hierbij gaat Anneese bijvoorbeeld in op de verschillende geluiden die tijdens het vliegen te horen zijn. Hij legt uit wanneer je welke geluiden kunt horen, waardoor ze veroorzaakt worden, en dat je je echt geen zorgen hoeft te maken wanneer je deze geluiden hoort.

Omdat vliegangst volgens Anneese uit verschillende types angst bestaat, heeft hij in het tweede deel van Nooit meer vliegangst! de nodige vragenlijsten opgenomen. Zo kan de lezer voor zichzelf uitzoeken waar hij of zij het meest last van heeft, en vanaf daar beginnen met het werken aan de angst. De tips die je hiervoor krijgt zijn voornamelijk gericht op bewust ademhalen en ontspannen. Ook heeft Anneese het kort over desensitisatie en anders leren denken, maar als de angst zo diep geworteld zit dat je bij deze methoden uitkomt, heb je aan een zelfhulpboek misschien niet genoeg. Toch is Nooit meer vliegangst! een handig begin voor mensen met bewezen vliegangst en mensen die enorm tegen hun eerste vlucht opzien.

[bol_product_links block_id=”bol_55c999b2596d7_selected-products” products=”1001004007516398,1001004004501462″ name=”Nooit meer vliegangst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Boekrecensies

Elke dinsdag een recensie van een luchtvaartboek in de boekenrubriek.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button