fbpx
OnderwerpenVliegtuigen

Korean Air nieuwste 747-8i gebruiker

747-8I KAL #1506-RC051

Korean Air heeft dinsdag de eerste B747-8i ontvangen in een ceremonie bij Boeing.

Het is het eerste van tien toestellen. Korean is de eerste maatschappij met zowel de passagiers- als de vrachtversie in de vloot. Uiteraard is Korean content met het toestel: “This new aircraft delivers better fuel economy. That is important to a global airline such as ours. And it supports our goal to build and operate a first-class fleet of world-class aircraft.” De eerste long-haul route zal vier keer per week naar San Fransisco gaan, vanaf 1 november. Na 3 december gaat er dagelijks een Jumbo heen en weer. Korean zal dan de tweede bestelling binnen hebben.

Korean Air is al 40 jaar klant van Boeing. De maatschappij is één van de weinige maatschappijen die alle types van de 747 in de vloot heeft gehad. In totaal vliegen er nu 87 Boeings rond voor passagiersvluchten bij Korean en de vracht vloot is volledig Boeing en telt 28 stuks, waaronder zeven 747-8F’s.

De 747-8i vliegt volgens Boeing cijfers 14.310 km ver met een 16% lager brandstofverbruik ten opzichte van de voorganger, de 747-400. Andere maatschappijen met het toestel in de vloot zijn Lufthansa en Air China. Transaero heeft ook bestellingen staan, daarnaast zijn er negen VIP-versies van het toestel besteld.

Korean voert met 161 vliegtuigen dagelijks 430 vluchten uit naar 128 steden in 45 landen. Het is lid van SkyTeam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button