NieuwsOpmerkelijkVideo opmerkelijk

Replica Bugatti 100P maakt eerste vlucht – video

Mark Myers (c)
Mark Myers (c)

Een replica van de Bugatti 100P maakte woensdag zijn eerste vlucht in Tulsa, Oklahoma. Het vliegtuig is gemaakt door een groep aviation liefhebbers genaamd Reve Blue. Het toestel maakte een korte vlucht waarna hij na de landing met zijn neus in het gras belande. De makers van de replica plaatsten een video op facebook met beelden van de eerste vlucht van de 100P.

Ettore Bugatti begon met het ontwikkelen van de 100P in 1937, maar de ontwikkeling werd stopgezet door het uitbreken van de Tweede Wereld Oorlog. Het oorspronkelijke vliegtuig had vleugels die naar voren stonden, twee contra roterende propellers en twee Bugatti type 50 motoren. Reve Blue houdt vast aan de oorspronkelijke ontwerpen, maar maakt daarnaast ook gebruik van glasvezel en legering hulpstukken.

Reve Blue noemt op de eigen website de 100P ‘the most elegant airplane ever designed’. Ook zeggen ze dat er maar één model ooit gemaakt is, welke nooit heeft gevlogen. De enige manier om ooit dit vliegtuig te kunnen vliegen was voor Reve Blue door het vliegtuig na te bouwen en vervolgens de resultaten te delen met andere liefhebbers.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close