Foto artikel

Finnair A350 uit de fabriek

De derde klant van Airbus voor de A350 is Finnair. De maatschappij is de eerste in Europa die met het toestel gaat vliegen.

De gloednieuwe A350 is donderdagochtend voor het eerst uit de fabriek gerold, de roll-out. Het zal nu een serie tests ondergaan voordat de A350 wordt overgedragen aan Finnair.

Finnair gaat vanaf 5 oktober met de A350-900 vliegen. Eerst wordt een serie Europese vluchten gedaan, als test en ter promotie. De maatschappij doet ook Amsterdam aan op 9 oktober met vlucht AY841/842.

Uiteindelijk wordt het toestel voor de long-haul ingezet (waar het ook voor bedoeld is). De eerste route zal naar Shanghai gaan, vanaf 25 oktober. In 2015 ontvangt Finnair nog drie A350’s waardoor de routes worden uitgebreid naar Beijing en Bangkok. Finnair zet vol in op Azië als groeimarkt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close