fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

F-22 Raptors aangekomen in Duitsland

F-22A

Er zijn vier F-22 Raptors aangekomen op Spangdahlem Air Base in Duitsland.

De toestellen zijn onderdeel van een groter plan voor Oost-Europa na de ingrepen van Rusland in Oekraïne. Het is voor het eerst dat dergelijke type straaljagers voor militaire doeleinden in Europa zijn. De inzet wordt als een krachtig signaal gezien.

Het zijn toestellen van het 95e Fighter Squadron van Tyndall Air Force Base in Florida. Ook is er een C-17 en detachement van 60 man personeel van het 60e Airlift Wing meegekomen. Half september moet het geheel operationeel zijn. De toestellen zullen ook naar andere Europese bases gaan om te trainen, zo is de verwachting. Het leger benadrukt dat het voor trainingsdoeleinden is dat de toestellen naar Europa zijn gegaan. Toch wordt hiermee de druk op Rusland opgevoerd.

De F-22 Raptor is een tweemotorig toestel met één piloot ontwikkeld door Lockheed Martin in samenwerking met Boeing. Het is ontworpen als een superieur toestel bij luchtgevechten. Maar hij kan ook gebruikt worden voor grondaanvallen en elektronische oorlogsvoering. De US Air Force is de enige gebruiker van het toestel. |Lockheed is verboden ze aan het buitenland te verkopen. Er vliegen een kleine 200 van deze toestellen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button