fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegtuigen

TUI Cloud: nieuws & vermaak aan boord op de eigen tablet

De Nederlandse vliegtuigmaatschappij Arke (binnenkort TUI) heeft het eigen draadloos netwerk aan boord van alle vliegtuigen uitgerold.

De zogeheten TUI Cloud kan worden gebruikt op de eigen smartphone’s / tablets / laptops om informatie over de bestemmingen in te zien (filmpjes), de kranten te lezen of games te spelen. Er zijn e-books te downloaden, magazines (online) te bekijken en je kunt newsfeeds volgen. Verder kun je ook direct duty-free producten bestellen via de TUI Cloud. Waarschijnlijk wordt ook binnenkort Arke Café uitgerold, waar men direct eten en drinken kunnen bestellen.

©MI Airline
©MI Airline

3G-verbinding op vliegvelden

Als passagiers de vliegtuigmodus en WiFi aanzetten, kan het apparaat het signaal van de AirFi-router  (te zien op de afbeelding hiernaast) ontvangen. TUI Cloud gaat waarschijnlijk ook beschikbaar worden aan de gates van een aantal luchthavens. Aan de gate krijg je ook nog toegang tot FaceBook en WhatsApp. Verder wordt het momenteel getest in transferbussen. Dit wordt naar verwachting binnenkort helemaal uitgerold.

Redactie Upinthesky

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button