fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

ArkeFly verplaatst Antillenvluchten van Eindhoven naar Schiphol

©Remco de Wit
©Remco de Wit

Arkefly gaat toch geen vluchten aanbieden van Eindhoven naar Curaçao en Aruba. Struikelblok is de verplichte ‘100% controle’ die wordt uitgevoerd bij de grens. Op Eindhoven niet voldoende capaciteit om deze controles goed uit te voeren. De vluchten naar de Antillen blijven op Schiphol.

In februari maakte de maatschappij de plannen bekend om vanaf Eindhoven naar de eilanden te gaan vliegen, met een Dreamliner. “Wij vinden het bijzonder jammer dat wij niet met onze Antillen-operatie vanaf Eindhoven kunnen starten, mede omdat de verkoop tot dusverre uitstekend was”, aldus Hans van de Velde, directeur bij Arkefly.

Hij realiseert zich wel dat de veiligheid voorop staat. Bij de controle worden alle passagiers van binnenkomende vluchten gecontroleerd om te voorkomen dat drugssmokkelaars het land binnen komen. Hier is veel mankracht voor nodig. Dat kan op Eindhoven niet gegarandeerd worden.

Bovendien moet in april 2016 een wet ingaan die regelt dat de 100% controles alleen nog op Schiphol mogen worden uitgevoerd. In dat geval zou Arke de vluchten van en naar Eindhoven na zes maanden al moeten staken.

Extra vluchten
Arkefly biedt vanaf 1 november twee extra vluchten vanaf Schiphol naar de Antillen aan. Deze twee vluchten zouden oorspronkelijk vanaf Eindhoven gaan. Op woensdag en zaterdag komt er een tweede vlucht bij. Ook op Eindhoven wordt uitgebreid, ondanks het wegvallen van de verbindingen naar het Caribisch gebied. De nieuwe bestemmingen zijn Fuerteventura in combinatie met Lanzarote en de Griekse eilanden Kreta en Kos. Deze laatste twee vluchten maken ook een tussenstop op Rotterdam.

 

 

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button