fbpx
AirlinesOnderwerpen

Kenya Airways vertraagt uitfasering 777-300

Kenya_Airways_777-300ER_2

Kenya Airways heeft de uitfasering van de B777-300ER’s met een maand vertraagd.

De toestellen moeten eruit om geld vrij te maken voor de schulden van Kenya Airways. De maatschappij krijgt de grote toestellen maar lastig vol en gaat de nieuwe B787-8’s op de routes inzetten die nu door B777’s worden gevlogen.

De B777-200ER’s staan al te koop en vliegen amper nog. De grotere broers moeten snel volgen. De laatste vlucht was 26 september naar Londen gepland. De route blijft vooral nog dezelfde planning houden. De vlucht naar Haoi en Guangzhou houdt langer het grootste toestel van Kenya Airways. Volgens Airlineroute staat van 7 september tot 24 oktober de 77W gepland op maandag, woensdag en vrijdag. De 777 gaat in plaats van de 787-8. Overigens zijn de -200’s ook pas later uit de vloot gehaald dan eerder gepland was.

Vooralsnog is er geen indicatie dat inzet van de eerste B787-8 naar Amsterdam op 6 september wordt veranderd.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button