OnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

COMAC levert eerste vliegtuig in november

© Peng Chen
© Peng Chen

China National Radio meldt dat de Commercial Aircraft Corporation of China, Ltd. (COMAC) binnenkort de ARJ21-700 zal leveren. Op 28 november, 2015, zal het vliegtuig aan de vliegtuigmaatschappij Chengdu Airlines geleverd worden.

De ARJ21 is een afkorting van Advanced Regional Jet for the 21st century. In de ARJ21-700 bevinden zich 78 stoelen in twee klassen. In volledige economy opstelling kunnen er 90 stoelen in. Verder is het vliegtuig ontworpen om een economische levensduur te hebben van 60.000 vlieguren of twintig kalender jaren.

Volgens China National Radio zal de Chinese vliegtuigfabrikant COMAC vijf regionale jets leveren. De vliegtuigmaatschappij Chengdu Airlines verwacht in februari de binnenlandse routes te vliegen van Chengdu naar Shanghai Pudon, Nanjing, Kumming, Xi’an, Guiyang, Beijing en Wuhan.

Momenteel is COMAC bezig met het zoeken naar verbeteringen voor het vliegtuig, tot de ARJ21 geleverd zal worden. Verder wordt rekening gehouden met de verzoeken van Chengdu Airlines, meldt de vice chief designer, Zhao Keliang. De verzoeken betreffen onder andere het verbeteren van het interieur van het vliegtuig.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Ying de Jong

Redacteur. Ying heeft altijd al wat met vliegtuigen en de organisaties die met luchtvaart te maken hebben. Daarom is ze ook Aviation Operations gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en levert ze bijdragen aan Up in the Sky.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close