fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Telegraaf: gedwongen ontslagen bij KLM

KLM_737-800_Havik_Schiphol_torenBij KLM vallen hoe dan ook gedwongen ontslagen. Dit meldt De Telegraaf op basis van een brief die KLM-topman Pieter Elbers heeft verstuurd naar het personeel.

Elbers stelt in de brief dat een zogeheten ‘mobiliteitscentrum’ boventallig personeel intern aan een andere baan probeert te helpen, maar dat dit niet voldoende is. Omdat de ondernemingsraad zijn zegen nog moet geven aan het voorstel, wordt waarschijnlijk later deze maand meer bekend. “Het zal pijn doen”, zegt Elbers volgens De Telegraaf.

Hoeveel ontslagen er zullen vallen is nog niet bekend, de Telegraaf spreekt over mogelijk twintig procent van het personeelsbestand. Er werken 30.000 mensen bij KLM.

Het gaat al langere tijd niet goed met KLM. Voor de zomer werd bekend dat de maatschappij deze maand met een bezuinigingspakket komt. Dit moet 700 miljoen euro opleveren. Bij de laatste CAO-onderhandelingen hebben de vakbonden ook al ingeleverd.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button