fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air India piloten willen opstappen

©Steven Byles
©Steven Byles

Meer dan 20 piloten van Air India zouden van plan zijn om hun huidige werkgever te verruilen voor beter betalende private maatschappijen. Hun voornemen komt op het moment dat het door hoge schulden geplaagde Air India juist probeert de uittocht van piloten af te remmen. Ook heeft de maatschappij een regeling in het leven geroepen die het in staat stelt de hoge trainingskosten op de piloten te verhalen als zij binnen vijf jaar na afronding van de training besluiten te vertrekken.

De piloten, die in de Dreamliner vloot vliegen, doorlopen een trainging van vier tot zes weken à € 35.000. Een deel van hen komt van de narrow-body vloot, waaraan een driemaandse training à € 80.000 vooraf gaat. Om deze investering terug te verdienen, moet Air India minstens vijf jaar over de piloten kunnen beschikken.

Air India heeft 21 Dreamliners in de vloot en heeft vanaf 2012 tot nu 250 piloten opgeleid om deze toestellen te bemannen.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button