fbpx
AirlinesOnderwerpen

Air India piloten willen opstappen

©Steven Byles
©Steven Byles

Meer dan 20 piloten van Air India zouden van plan zijn om hun huidige werkgever te verruilen voor beter betalende private maatschappijen. Hun voornemen komt op het moment dat het door hoge schulden geplaagde Air India juist probeert de uittocht van piloten af te remmen. Ook heeft de maatschappij een regeling in het leven geroepen die het in staat stelt de hoge trainingskosten op de piloten te verhalen als zij binnen vijf jaar na afronding van de training besluiten te vertrekken.

De piloten, die in de Dreamliner vloot vliegen, doorlopen een trainging van vier tot zes weken à € 35.000. Een deel van hen komt van de narrow-body vloot, waaraan een driemaandse training à € 80.000 vooraf gaat. Om deze investering terug te verdienen, moet Air India minstens vijf jaar over de piloten kunnen beschikken.

Air India heeft 21 Dreamliners in de vloot en heeft vanaf 2012 tot nu 250 piloten opgeleid om deze toestellen te bemannen.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Anne Bakker

Recensent. Anne is MA in Book & Digital Media (Universiteit Leiden) en is soms op de spottersplaats bij Schiphol te vinden, uitsluitend als de patatkraam er staat. Anne is verantwoordelijk voor de boekenrubriek.

Gerelateerde artikelen

Back to top button