AirlinesNieuwsOnderwerp

Eerste volledig B787 maatschappij

Scoot_787-9_2

Scoot stuurde woensdag de laatste B777 met pensioen en is vanaf donderdag de enige maatschappij met een volledige B787 vloot.

De laatste vlucht van de B777-200 was op de route Singapore – Taipei – Tokyo. Het afscheid was in stijl, Scoot hield een pyjama party.

Donderdag werd de zevende 787 in gebruik genomen. Sinds de eerste Dreamliner in februari in dienst werd genomen heeft de maatschappij zich snel omgevormd naar een B787-maatschappij. De long-haul low-cost maatschappij hoopt de lange vluchten nu rendabel te hebben met de zuinigere 787. De vloot van 777’s kwam van moedermaatschappij Singapore Airlines en was een tijdelijke oplossing tot de Dreamliners er waren.

Aan boord van de B787’s is wifi, streaming entertainment en usb-aansluitingen in de stoel. In totaal heeft Scoot twintig 787’s besteld. Tien van de -8 variant en tien van de grotere -9.

Overigens heeft Scoot wel nog een aantal sporadische B777 vluchten gepland staan op 6 en 18 september naar Bangkok.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/