OnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

0 bestellingen 747 na annulering

©Masakatsu Ukon
©Masakatsu Ukon

Nippon Cargo Airlines annuleert de bestelling van vier B747-8F toestellen. Daarmee komen de netto-bestellingen voor de 747 op nul dit jaar.

Het is voor het eerst sinds 1966 dat er geen 747 bestellingen zijn. Nippon Cargo neemt nog twee 747’s af (in plaats van zes). De maatschappij heeft momenteel acht toestellen van het type vliegen. Daarnaast vliegen er vijf B747-400F’s.

Boeing zegt vrijdagavond tegen Reuters de productie niet aan te gaan passen. Analisten verwachtten dat Boeing dit zou terugschroeven naar één 747-8 per maand in afwachting van een aantrekkende economie. Het annuleren is hoe dan ook een teken aan de wand voor het einde van de iconische 747.

Boeing heeft nog 25 bestellingen staan, voornamelijk vrachtversies. Dat is nog ongeveer twee jaar werk. AirBridge Cargo heeft op de Paris Airshow aangegeven twintig toestellen te willen. De bestelling is nog niet definitief. Momenteel zit de Russische luchtvaart door de westerse sancties en de zeer zwakke roebel in het slob. Eén andere bestelling is al aangekondigd, maar ook nog niet definitief gemaakt: Air Force One. De huidige twee Air Force One toestellen waren de laatste van de 747-200 productielijn. Dat zou zomaar met de nieuwe ook het geval kunnen worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen