fbpx
OnderwerpenVliegvelden

Chennai airport sluit baan door loslatend asfalt

Het verkeer op Chennai airport werd voor korte tijd gestremd door loslatend asfalt.

Op donderdagavond werd op Chennai airport het verkeer stil gelegd nadat een deel van de onlangs gerenoveerde runway beschadigd raakte. De baan werd voor 75 minuten gesloten, waarna het verkeer om 21:15 weer op gang kwam.

Volgens ooggetuigen beschadigde een toestel van Saudi Arabian Airlines meer dan 60m van de baan tijdens het opstijgen. Het puin lag ter hoogte van het touchdown gebied.

CC-by-sa PlaneMad/Wikimedia
CC-by-sa PlaneMad/Wikimedia

Het puin dat het toestel van Saudi meenam werd verspreid over de baan. Een piloot van Air India merkte dit op en waarschuwde de verkeerstoren, waarop de baan even later gesloten werd.

Meer dan zeven vluchten werden gedurende 75 minuten omgeleid naar Bengaluru International Airport en Hyderabad International Airport.

Luchthaven directeur Shastri liet weten dat de baan voor een korte tijd dicht ging zodat het afval opgeruimd kon worden. Het verkeer kwam rond 21:15 weer op gang.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Justin Au Yeung

Redacteur. Justin is al sinds zijn jeugd geinteresseerd in de luchtvaart. Hij is student aan de HvA, Aviation Studies. In de toekomst hoopt hij bij de luchtverkeersleiding te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button