fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Vliegtuig draait om voor ‘vergeten’ passagiers

Malta International Airport plcEen vliegtuig van Air Malta draaide op 28 augustus tijdens een vlucht om voor twee ‘vergeten’ passagiers. De reizigers zouden nog in de terminal staan. Het vliegtuig was op dat moment onderweg van de hoofdstad van Malta, Luqa, naar Manchester. De Airbus A319 was ongeveer 40 minuten onderweg, toen de captain mededeelde dat het vliegtuig terug zou moeten wegens een veiligheid voorzorgsmaatregel. Dit wordt bevestigd door meerdere bronnen.

Air Malta’s head of safety legde uit dat procedures niet correct waren uitgevoerd, en dat elf personeelsleden werden geïnterviewd over het voorval. Ook zijn straffen volgens hem niet uitgesloten. “We have taken this incident extremely seriously. A thorough investigation was concluded within five days and the corrective action required will be applied immediately”, aldus een woordoerder van de airline.

De twee vergeten passagiers waren een Brit en een Chinees. Toen het vliegtuig veilig geland was, bleek het echter vol te zitten. Twee stafleden, die met korting reisden, stonden hun plaats af aan de twee achtergebleven reizigers. Het incident heeft de airline zo’n €2.000 gekost.

Vlieg zelf in een Boeing 737 bij SimFlying!

Bij SimFlying verwelkomen we je graag aan boord van onze Boeing 737NG-simulator, zowel voor mensen met én zonder vliegervaring. Kijk voor meer informatie op de website www.simflying.nl.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button