fbpx
NieuwsOnderwerpen

Vueling heeft 200 nieuwe piloten nodig, in 2016

Vueling_A320_Schiphol_Toren

Vueling groeit verder en heeft in 2016 200 nieuwe piloten nodig.

Vueling heeft grote plannen voor de zomer dienstregeling van 2016. Het is al de derde budgetcarrier van Europa en wil groter worden. Daarvoor zijn extra piloten nodig. Operations manager Fernando Val zegt erover: “We trust that this new recruitment effort will be very welcome. We want to continue to provide professional opportunities to more pilots at our operational bases in Spain and elsewhere in Europe, as we have done in recent years.”

Vueling zoekt twee typen piloten:

1. Lower level, piloten met een ATPL en minimaal 300 uren. Tevens moeten ze certificaten hebben die aantonen dat Engels en Spaans voldoende beheerst worden (ICAO level 4) en uiteraard moeten ze medisch in orde zijn.
2. Higher level, ook deze piloten moeten een APTL en Engelse en Spaanse certificaten hebben. Bij voorkeur hebben ze ervaring met A320, A330 of A340’s Minimaal moeten ze 2.000 vlieguren hebben.

Er zullen gesprekken met de kandidaten worden gevoerd en ze ondergaan meerdere tests, waaronder in een simulator. Na aanname krijgen de nieuwe Vueling-piloten een training van de maatschappij. Meer info is hier te vinden.

Vueling

Vueling is de low-cost dochter van IAG, de joint venture van British Airways en Vueling. De groep zet vol in op de groei van de low-cost dochter en lijkt hiermee de teruglopende inkomsten van traditionele maatschappijen gekeerd te hebben. Er zijn inmiddels meer dan 100 vliegtuigen in de vloot en nog tot 220 in bestelling (definitief en opties). Ook Air France-KLM en Lufthansa hebben gezien dat een dergelijk model zijn vruchten afwerpt en willen het graag kopiëren. Piloten en hun vakbonden steken met stakingen daar echter steeds een stokje voor.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button