fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Verstekeling Schiphol in wielkast Emirates B777F – Update

Op Schiphol is zaterdagochtend een overleden verstekeling aangetroffen in een vliegtuig. Dit bevestigt de marechaussee.

De overleden persoon werd aangetroffen in een wielkast van een Emirates 777 freighter, die afkomstig was uit Nairobi. Dit bevestigde de maatschappij zaterdagavond aan Up in the Sky. Het toestel, met registratie A6-EFO, landde vanochtend om 06:28 uur op Schiphol en staat geparkeerd op het Sierra platform. De freighter zou om 10:00 uur weer vertrekken naar Frankfurt, maar volgens info van Dutchplanespotters gaat het toestel terug naar Dubai. Een andere bron meldt aan Up in the Sky dat het toestel misschien eerst nog een paar dagen op Schiphol blijft.

De kruishoogte van een 777 is ongeveer 34000 ft (10 km). De temperatuur is op die hoogte ongeveer min 52 graden celsius. De vlucht van Nairobi naar Schiphol duurde 8 uur en 19 minuten, volgens gegevens van Flightradar24.com. De wielkasten zijn niet verwarmd, bovendien is het lastig ademen door de (zeer) ijle lucht.

Vaker

Soms overleeft een verstekeling de vlucht wel; in juni overleefde een verstekeling aan boord van een B747 van British Airways een vlucht van Zuid-Afrika naar Londen.

Op 20 april vloog een 16 jarige jongen mee in een 767 van Hawaiian van San Jose naar Hawai. Hij was van huis weggelopen, over een hek geklommen en in de wielkast gaan zitten. Het gebeurt vaker dan mensen dit proberen, vaak vluchtelingen. De meesten overleven de reis niet. Er is nu een bewakingsvideo vrijgegeven waarop te zien is hoe de jongen de wielkast in glipt.

De laatste keer dat in Nederland een verstekeling werd aangetroffen op een vliegveld was op 5 juni 2014. Een man verschool zich in de wielkast van een KLM Cityhopper uit Noorwegen. Hij overleefde de reis niet en werd op Schiphol gevonden.

Route_Emirates_777_verstekelingen

Emirates_EK_B777_Verstekelingen_Grootwatermerk-3

Emirates_EK_B777_Verstekelingen_Grootwatermerk-2

Emirates_EK_B777_Verstekelingen_Grootwatermerk-1

Emirates_EK_B777_Verstekelingen_Grootwatermerk-

Emirates_EK_B777_Verstekelingen_Grootwatermerk-4

IMG_0390

IMG_6506

IMG_6506

 

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button