MilitairOnderwerp

Eerste vlucht functionele KC-46A op 25 september

De eerste vlucht van een functionele KC-46A tankvliegtuig zal op 25 september zijn.

Boeing ontwikkelt de nieuwe tanker vanaf een B767 platform. Door de vele veranderingen aan de 767 heeft het programma vele vertragingen gekend waardoor alle uitloopmogelijkheden nu gebruikt zijn. Flightglobal meldt dat op 25 september het volledig functionele toestel voor het eerst zal vliegen. Eerder vloog al een B767C, een KC-46A zonder tankfunctionaliteiten.

De KC-46A bestaat uit een B767-200 romp met vleugels van de -300. Veel vluchtsystemen en (vooral) kabels zijn aangepast voor het tanktoestel. Boeing moet er in 2017 achttien hebben geleverd. Uiteindelijk gaan de toestellen de oude tanktoestellen vervangen. De luchtmacht wil er tot 179 kopen.

Tijdens de testfase zullen F-16’s, C-17’s, F/A-18’s, A-10’s, AV-8B’s en een andere KC-46A worden bijgetankt om te kijken of alle systemen werken. Dit zal vanaf januari worden getest, als alle andere systemen voor normale vliegoperaties blijken te werken. In april wordt een besluit verwacht om nog eens zeven en vervolgens twaalf toestellen te kopen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button