fbpx
FinancieelOnderwerpen

Etihad en partners halen $ 500 miljoen op

Eithad en partner airlines hebben $ 500 miljoen opgehaald in een financieringsproject.

In een persbericht zeggen Etihad Airways, Etihad Airport Services, airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Alitalia en Jet Airways samen 500 miljoen dollar opgehaald te hebben op internationale financiële markten. Er zijn roadshows gehouden in Abu Dhabi, Dubai en Londen waar de toekomstplannen, visie en strategie aan potentiële investeerders uitgelegd zijn. Een belangrijk onderdeel was de groeiende netwerk coördinatie van de maatschappijen en ontwikkelingen om gezamenlijk de winst te vergroten.

In totaal krijgen Etihad Airways, Alitalia, airberlin en Etihad Airport Services elk bijna 100 miljoen dollar. Naar Jet Airways gaat $ 80 miljoen. De rest wordt verdeeld tussen Air Serbia en Air Seychelles. De fondsen zullen voornamelijk worden gebruikt voor vlootuitbreiding en herfinanciering. Per maatschappij zullen er verschillen in besteding zijn.

Etihad baas James Hogan zegt erover: “The success of this transaction is a major endorsement of the shared vision and strategies of these businesses by the global financial community. A key element of our equity partner strategy is creating a total which is greater than the sum of its parts, a grouping which can work together to improve revenues, reduce costs and uncover exciting new business synergies. We have already been able to identify significant opportunities together, whether that be in shared IT platforms, joint fleet procurement or shared training costs. Commercial fund-raising is no different. Our proposed transaction is simply the next logical step in our growing partnership and underpins its strategic importance.”

Het is voor het eerst dat Etihad samen met partners fondsen heeft opgehaald. In totaal heeft Etihad zelf al meer dan $ 11 miljard opgehaald voor de expansie plannen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button