AirlinesOnderwerp

Thais City Airways bestelt twintig Comac’s

De Thaise low-cost carrier City Airways bestelt twintig nieuwe toestellen bij de Chinese bouwer Comac. De order bestaat uit tien C919’s en tien ARJ21’s. Voor Comac is dit de eerste concrete order van een maatschappij buiten China.

Beide toestellen zijn nog niet in productie. De C919 moet in 2016 de eerste testvlucht maken en zou in 2018 voor het eerst moeten vliegen. Van het toestel zijn inmiddels 517 exemplaren besteld. Tien daarvan gaan naar City Airways, twintig naar leasemaatschappij GECAS. De overige 487 zijn voor Chinese maatschappijen die vooral op de binnenlandse markt opereren.

De ARJ21 is ook nog niet beschikbaar voor luchtvaartmaatschappijen. Het toestel maakte in 2008 al een eerste testvlucht. Launch-customer Chengdu Airlines moet in november het eerste toestel krijgen.

City Airways biedt sinds 2011 vluchten aan vanaf Bangkok en Phuket. De meeste bestemmingen liggen in Thailand zelf en worden bediend met twee B737’s. De maatschappij mocht vorig jaar een tijdje niet vliegen omdat de veiligheidsregels niet werden nageleefd.

 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close