fbpx
Opmerkelijk

Vliegtuig moet uitwijken door overstroomd toilet

Een Airbus A330-200 van American Airlines is op 15 september uitgeweken naar Londen Heathrow door een overstroomd toilet, dit meldt Aviation Herald.

De Airbus A330-200 met vluchtnummer US705 en AA705 was met 194 passagiers aan boord op weg vanuit Frankfurt in Duitsland naar Charlotte in de Verenigde Staten. Het toestel bevond zich nabij Manchester toen de bemanning besloot om de vlucht te laten uitwijken. De reden was een overstroomd toilet waardoor er water in de cabine stond.

De gezagvoerder wilde niet de oceaan oversteken met dit probleem. Het toestel heeft daarom twee uur lang boven Manchester in een holding gevlogen om overtollige brandstof kwijt te raken. Hierna is het vliegtuig uitgeweken naar Londen Heathrow.

Na de landing heeft een technicus een afsluitklep afgesloten en is het water verwijderd. De Airbus was toen weer klaar om te gaan. Uiteindelijk bereikte het eindbestemming Charlotte met een vertraging van ongeveer 9 uur.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Quint Koops

Redacteur. Quint is al vele jaren zeer geïnteresseerd in de luchtvaart. Sinds een aantal jaar doet hij in zijn vrije tijd onder andere aan zweefvliegen. Op het moment studeert Quint Aviation Studies aan de Hogeschool van Amsterdam.

Gerelateerde artikelen

Back to top button