fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

B777 Qatar schampt baanlichten Miami

Een B777-300 van Qatar Airways heeft dinsdag tijdens de take-off van Miami de verlichting langs de landingsbaan geraakt. Het toestel liep aanzienlijke schade op. Een intersection departure is mogelijk de oorzaak geweest.

Het toestel, met registratie A7-BAC, vertrok terug naar Doha toen rond 20.30 uur lokale tijd de verlichting van baan 27 geraakt werd. De 777 vloog zonder problemen door naar Doha, daar werd de schade pas opgemerkt door technici van Qatar.Het toestel maakte op Miami een intersection departure vanaf T1, de baanlengte bedraagt hier nog ongeveer 2800 meter. De totale lengte van baan 09-27 bedraagt volgens Flightaware 3967 meter. 

Communicatie

Volgens Flightglobal reageerde de crew instemmend op de intersection departure. Of de piloten gemerkt hebben dat de baanverlichting geraakt werd, is volgens de FAA niet duidelijk. The aviation herald schrijft dat uit de communicatie tussen de ATC en de piloten ook niet blijkt dat er iets geraakt zou zijn.

De Amerikaanse onderzoeksraad, de NTSB, is nog geen onderzoek gestart, maar verzamelt volgens Flightglobal wel informatie over het incident.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button