fbpx
Foto-artikelNieuws

Vreemde vogels op Teuge – foto’s

Op vliegveld Teuge (bij Apeldoorn) zijn momenteel twee bijzondere vliegtuigen te zien: een Spaanse Dornier Do28 en een Poolse Antonov An2. Beide vliegtuigen zijn in Nederland in verband met de herdenking van de operatie Market Garden. De Do28 heeft als thuisbasis Sevilla en is ingehuurd door het Britse ministerie van Defensie. De Royal Air Force Eageles (parachutisten) krijgen op Teuge geschiedenisles over Market Garden gecombineerd met parachutespringen. De kist, eigendom van Wingglider Limited, heeft een militair verleden en vloog vroeger rond bij de Duitse luchtmacht met de registratie 58+53. De Poolse Antonov draagt de kleuren van de Poolse luchtmacht en heeft Luxemburg als thuisbasis. Vroeger was de kist van de Aeroclub uit Wroclaw. Beide vliegtuien verlaten naar verwachting zondag 20 september Teuge voor hun vlucht naar huis.

An2 c - kopie

An 2 a - kopie

SP-AOO Antonov An2T EHTE 180915 - kopie

EC-KTC Dornier Do28G-92 Skydive Spain EHTE 180915 - kopie

Do28 c - kopie

Do28 a - kopie

An2 b - kopie

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button