fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Finnair zet A350 later in

Finnair zet de A350-900XWB pas vanaf 21 november in op de route tussen Helsinki en Shangai. De A350 zou vanaf 25 oktober worden ingezet, maar dat gaat niet lukken. De aflevering van het toestel is vertraagd. De testvlucht naar Amsterdam kan op 9 oktober de eerste lijnvlucht worden.

Door de vertraging, moet ook het trainingsschema voor de crew worden omgegooid. Finnair zet het toestel in oktober in op een aantal lijndiensten binnen Europa zodat de crew kan wennen aan het toestel. Een aantal van deze vluchten worden later uitgevoerd. De vlucht naar Amsterdam blijft volgens Airlineroute wel gewoon staan op 9 oktober. Als de gegevens van Airlineroute kloppen, is dit de eerste vlucht die het toestel met passagiers maakt.

Uitgestelde vluchten

Oorspronkelijk zou de eerste lijnvlucht op 6 oktober naar Londen Heathrow gaan. Die inzet is uitgesteld naar 15 oktober. Hieronder een overzichtje met uitgestelde vluchten en de data die nu bekend zijn:

– Helsinki – Londen Heathrow: 15 oktober, was 6 oktober.
– Helsinki – Parijs: 19 oktober, was 7 oktober
– Helsinki – Frankfurt: 19 oktober, was 7 oktober
– Helsinki – Kopenhagen: 18 oktober, was 8 oktober

De inzet naar Shanghai wordt verplaatst naar 21 november, op de route van Helsinki naar Peking is het toestel vanaf 4 december te zien. Finnair is de eerste Europese maatschappij die het toestel inzet. Een paar dagen geleden maakte het toestel zijn eerste echte vlucht.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button