fbpx
BestellingenOnderwerpenVliegtuigen

Boeing wacht op Chinese orders

De Chinese president Xi Jinping brengt deze week een bezoek aan Amerika. Voor Boeing is dat zeer waarschijnlijk goed nieuws.

Boeing verwacht veel orders uit China, waar met name de binnenlandse markt als groeimarkt wordt bestempeld. De Chinese president Xi Jinping brengt deze week een bezoek aan Amerika en komt woensdag bij Boeing over de vloer.

De Chinese regering geeft zelf goedkeuring aan alle orders voor nieuwe toestellen en maakt orders vaak bekend tijdens staatsbezoeken. Amerikaanse analisten verwachten dat dat ook deze week zal gebeuren.

Analisten

“Voor China staat Boeing nog steeds voor Amerikaanse innovatie en uitstekend onderhoud”, stelt Michel Merluzeau, consultant bij Frost & Sullivan. Hij voorspelt dat China de snelst groeiende markt wordt. “Ze gaan de meeste capaciteit van beide bouwers opslokken, de komende vijftien tot twintig jaar.” Persbureau Bloomberg verwacht dat de vliegtuigbouwer ook een fabriek in China zal openen. Eerder dit jaar deed concurrent Airbus hetzelfde.

Het feit dat Xi sowieso naar Seattle komt, laat volgens analist Adam Pilarski al zien dat er een grote aankondiging aan komt. “Seattle is niet het centrum van het universum in de VS”, aldus Pilarski.  Een andere analist bij Citigroup Global Markets, Jason Gursky, stelt dat Boeing ongeveer 1100 anonieme orders heeft ingeboekt; een deel daarvan is mogelijk Chinees.

 

 

 

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button