fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpenVliegvelden

Eerste A380 op Brussels Airport

Afgelopen vrijdag landde voor het eerst in de geschiedenis van Brussels Airport, een Airbus A380. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag van de route Dubai – Brussel van Emirates, ruilde de luchtvaartmaatschappij eenmalig de Boeing 777 voor een Airbus A380.

Spotters, luchtvaartliefhebbers en nieuwsgierigen liepen massaal uit om de landing van deze luchtreus op Belgische bodem te aanschouwen. Brussels Airport deed zelfs live verslag via Periscope en Twitter van deze unieke gebeurtenis.

Geen enkele luchtvaartmaatschappij die over een Airbus A380 beschikt, zoals onder andere Qatar Airways, Etihad en Emirates, vliegt Brussels Airport aan met dit type. De Dreamliner daarentegen is meer dan goed vertegenwoordigd via Qatar Airways, Ethiopian en natuurlijk het Belgische JetairFly. Binnenkort komt daar ook nog het Japanse ANA bij.

Foto’s zijn te vinden op de Flickr-pagina van Brussels Airport.

Arno Visser

Redacteur België. Arno is communicatie professional en heeft al ruim 30 jaar passie voor luchtvaart en reizen. Met deze combinatie levert hij regelmatig nieuws- en achtergrond-bijdrages.

Gerelateerde artikelen

Back to top button