fbpx
AirlinesBestellingenOnderwerpen

Chinezen bestellen 300 Boeings

Zoals verwacht heeft de Chinese president Xi Jinping bij Boeing een flinke order neergelegd. Volgens staatspersbureau Xinhua worden er 300 toestellen besteld. Boeing gaat een fabriek in China neerzetten.

Diverse media meldden maandag al dat er een grote order op handen was, dat vermoeden kwam onder andere door het grote aantal onbekende orders (1100) dat Boeing had ingeboekt. Xi bezocht vandaag de Boeingfabriek in Everett.  De eerste aantallen zijn al ingevuld: leasemaatschappij ICBC bestelt dertig 737-800NG’s. Van de 300 toestellen worden er 250 B737’s besteld en 50 weidebody’s. Er worden er 240 direct gekocht en 60 geleasd.

Completion Center
Volgens wcarn.com opent Boeing de eerste buitenlandse fabriek in China. Het zogeheten completion center, waar 737’s worden ingericht en afgeleverd, moet in het oostelijke Zhoushan komen. In het centrum werken de Amerikanen samen met de Chinese bouwer COMAC. Ray Conner, CEO van de commerciële tak van Boeing, laat in een intern bericht aan het personeel weten dat de onderhandelingen in een vergevorderd stadium zijn. Bloomberg meldt dat er geen banen verloren zullen gaan in de VS.

Concurrent Airbus heeft ook een completion center in China, in Tianjin. Daar worden A320’s afgeleverd. Er zijn gesprekken met de autoriteiten om daar ook een gebouw voor de A330 neer te zetten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button