fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Lufthansa en easyJet kijken naar samenwerking

EasyJet en Lufthansa onderzoeken of er een vorm van samenwerking mogelijk is, melden verschillende Duitse media.

Ryanair opperde enkele weken geleden nog om passagiers te gaan leveren aan long-haul vluchten van British Airways. In Duitsland kijkt men een stap verder. Lufthansa bestudeert de mogelijkheid om naast het uitwisselen van passagiers ook easyJet en Eurowings te laten samenwerken.

De CEO van Lufthansa, Carsten Spohr, ziet zijn maatschappij op een kruispunt staan. Al enige jaren groeit Lufthansa niet meer en zegt geen nieuwe route te kunnen vinden die goedkoop is te vliegen, waar wel passagiers voor zijn. Hier zou de maatschappij actief met andere maatschappijen moeten samenwerken, zegt Spohr tegen Der Spiegel.

EasyJet biedt aan passagiers te gaan leveren aan long-haul vluchten van Lufthansa, net zoals Ryanair wil gaan doen. Lufthansa ziet dat er een consolidatie komt in Europa wat betreft low-cost carriers. De low-cost dochter Eurowings moet daarin een belangrijke partij worden en zou samen kunnen werken met easyJet. Een samenwerking zou de uitbreiding van Eurowings kunnen versnellen.

EasyJet vliegt al op Lufthansa-hub München, maar vliegt niet op het dure Frankfurt. Low-cost carriers willen niet volledige overstap afspraken maken met bijvoorbeeld Lufthansa. De kosten zouden dan te hoog worden door garanties aan passagiers bij vertragingen bijvoorbeeld. De LCC’s willen “quasi-interlining”, waarbij de maatschappij met de long-haul vlucht het grootste deel van de garantie op zich neemt alsmede het boekingssysteem.

Joeri van Ormondt

Oprichter. Joeri heeft samen met Sander in 2013 Up in the Sky opgericht. Tot medio 2020 was hij eigenaar. Nu is hij gastredacteur. Daarnaast is hij logopedist-stottertherapeut bij De Stotterpraktijk.

Gerelateerde artikelen

Back to top button