fbpx
AirlinesOnderwerpen

Piloten Cathay Pacific waarschuwen in brief over vermoeidheid

Piloten van Cathay Pacific hebben zondag een brief gestuurd naar de leiding van de airline vanwege hun vermoeidheid. Er wordt geschreven dat de vermoeidheid, welke wordt opgewekt door een steeds hoger wordende werkdruk, een gevaar is voor de veiligheid van de luchtvaart. De brief werd ook ingezien door de Sunday Morning Post, die hier daarna melding van deden.

In de brief, bestaande uit ruim 1900 woorden en ondertekend door bijna 100 handtekeningen, wordt gesteld dat de piloten ‘moe en versleten’ zijn omdat er tegen de Flight Time Limitations (AFTL) aan wordt gezeten. Een piloot, wiens identiteit geheim is gebleven, vertelde dat aircrews continu op het randje zitten van de bestaande regels en dat dit een gevaar is voor de luchtvaart.

“The AFTL is an ultimate barrier. The concern we have is, if you’re working right up to that barrier continuously, it’s not sensible. It’s like driving at the speed limit the entire time. “You are generating cumulative fatigue the whole time and when you start your next duty, you haven’t recovered fully”, Aldus de anonieme piloot.

De schrijvers van de brief stellen dat zij als ‘bewakers van de veiligheid van de luchtvaart’ deze brief moesten schrijven en dat zij de verantwoordelijkheid hebben om hun zorgen uit te spreken. “We feel strongly that these concerns need to be heard at the highest levels within the company and be placed on the record”, aldus de piloten.

Reactie airline

Een woordvoerder van de airline heeft al gereageerd op de brief. Zij zei: “we are looking at these concerns and engaging directly with the pilots. Matters which relate to safety are always dealt with in a formal manner and they receive our utmost attention. The safety of passengers and crew is the No 1 priority.”

De maatschappij stelt dat het gebruik maakt van een vermoeidheid risico management systeem, welke wordt ondersteund door de vakbond van de piloten. Deze vakbond, de Aircrew Officers Association, wilde geen commentaar geven op de brief, omdat het geen initiatief is van de vakbond. Zij vertelden wel dat het aan de leiding is om hier een oplossing voor te vinden.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button