fbpx
IncidentenNieuwsNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Vliegtuig Delta maakt voorzorgslanding na uitschakelen motor

Tijdens een vlucht met een Boeing 747-400 van Delta Airlines afgelopen dinsdag heeft de crew motor één uitgezet. Dit maakt The Aviation Herald bekend. De vlucht was onderweg van Amsterdam naar Atlanta toen de crew meldde dat ze wilden stoppen met klimmen op 6000 ft. Ze zouden de motor hebben uitgezet vanwege een oliedruk probleem.

Vlucht DL73 was net opgestegen van runway 24 vanaf Schiphol. De crew vroeg de luchtverkeersleiding om brandstof te dumpen om vervolgens weer te kunnen landen in Amsterdam. De verkeersleiding keurde dit goed waarna het vliegtuig brandstof dumpte tot het op 10.000 ft was aangekomen. Hierna keerde het vliegtuig terug om vervolgens veilig te landen op baan 18R van Schiphol. De vlucht werd daarna gecanceld.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button