fbpx
AirlinesOnderwerpenVliegvelden

Vliegen op rijbewijs in VS aan banden gelegd

In de Verenigde Staten is het nu nog toegestaan om een binnenlandse vlucht te boarden met een rijbewijs of een ID-kaart die is uitgegeven door de staat. Volgend jaar hebben reizigers uit de staten New York, Louisiana, Minnesota en New Hampshire een probleem. Hun rijbewijs en ID voldoen niet aan nieuwe veiligheidsvoorwaarden, schrijft The Huffington Post.

Komend jaar gaat in de VS de ‘real ID-act’ in voor de luchtvaart. In deze federale wet is vastgelegd waar een ID-kaart aan moet voldoen. Het doel van de wet is om sneller de identiteit van mensen vast te kunnen stellen.

Volgens het tijdschrift Time hebben de vier staten de boot gemist omdat de identificatiebewijzen die ze uitgeven niet voldoende veiligheidsgegevens bevatten of omdat de staten zelf niet de capaciteit hebben om de identiteit van reizigers snel vast te stellen.

Paspoort

Om te mogen reizen hebben reizigers uit die vier staten straks een paspoort nodig. De National Association of Airline Passengers maakt zich zorgen, zegt directeur Douglass Kidd. “Mensen weten niet dat er iets gaat veranderen. Vliegen is een recht, geen privilege.”

Het aanvragen van een paspoort kost ongeveer 110 dollar. New York gaat een aangepaste identiteitskaart uitgeven, die iets duurder is dan de normale. Minnesota doet dit ook, de andere twee staten voorlopig nog niet.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button