fbpx
IncidentenNieuwsOnderwerpen

Noodlanding Cathay Pacific A330

Een A330-300 van Cathay Pacific heeft vrijdag een noodlanding op Bali gemaakt.

Het toestel was net na middernacht lokale tijd vanuit Perth opgestegen voor vlucht CX170 naar Hong Kong. Onderweg boven de Indische Oceaan zeggen passagiers in Australische media een harde knal gehoord te hebben, waarna vlammen uit de rechter motor kwamen. De stroom in de cabine zou ook uitgevallen zijn.

In een verklaring zegt Cathay dat de motor is uitgezet en een noodsituatie is uitgeroepen. Het toestel kon drie uur na vertrek veilig landen op Bali. Aan boord waren 251 passagiers, niemand raakte gewond. In de verklaring staat ook dat er in de cabine geen brand is geweest. Na de landing stond de brandweer klaar.

Voor de passagiers zijn hotels geregeld.

In 2011 kende Cathay Pacific een A330 motorbrand door een afgebroken rotorblad.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button