fbpx
Foto-artikelNieuws

Arkefly krijgt nieuw jasje

Arke heet vanaf 1 oktober TUI is een vaak gehoorde zin op radio en TV tijdens de commercials de afgelopen weken. Alle onderdelen van het van origine Duitse reisconcern zullen worden omgedoopt naar TUI. In het kader van deze rebranding zullen de luchtvaartmaatschappijen van reisconcern TUI (Arkefly, Jetairfly, Thomson, TUIfly en TUIfly Nordic) al hun toestellen overspuiten.

Op dinsdag 22 september onthulde een communicatiemedewerker op Facebook dat het eerste toestel met de nieuwe TUI titels op vrijdag 25 september zou worden onthuld. Dit toestel, de PH-TFL van type Boeing 787-8 Dreamliner voerde vervolgens gelijk een vlucht naar Punta Cana en Montego Bay uit.

©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden

Eerder werden de meeste toestellen binnen het TUI concern al voorzien van het nieuwe kleurenschema genaamd “Wave”. Naast de buitenkant van de toestellen wordt ook de binnenkant geüniformeerd. Het doel hiervan is het snel kunnen acteren op het moment van ‘AOG’ situaties. AOG staat voor ‘Aircraft On Ground’, wat betekent dat een vliegtuig op dat moment niet als luchtwaardig kan worden beschouwd als gevolg van een technisch mankement. In zo’n geval kunnen andere toestellen binnen de gehele TUI vloot worden ingehuurd, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn.

©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden
©Daan van der Heijden

Door: Daan van der Heijden

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button