MilitairOnderwerp

Israel wil exclusieve rechten VS technologie in Midden-Oosten

In ruil voor meer orders wil Israel exclusieve rechten van militaire VS-technologie in het Midden-Oosten.

Israel kijkt naar extra bestellingen voor onder andere F-35’s, KC-46A tankers en V-22 Osprey tiltrotor toestellen. Nu de VS een deal met Iran heeft gesloten over versoepelen van de sancties wil Israel exclusiviteit in het Midden-Oosten voor wat betreft wapentuig. Israel wil hiermee de overmacht in de regio behouden.

Netanyahu zal in november met Obama over de kwestie spreken, zo meldt Flightglobal. De Israelische minister van defensie is een lijst met wapensystemen aan het maken waar Israel exclusiviteit van wil zodat het de capaciteit behoudt over langere afstanden aan te vallen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button