NieuwsOnderwerpVliegtuigtype & -bouwer

Nieuw leven voor 767

(c) Eric Salard
(c) Eric Salard

Met de bestelling van FedEx voor 50 nieuwe toestellen blaast Boeing de B767 productie nieuw leven in.

De productie gaat eind 2017 omhoog naar 2,5 per maand. Momenteel bouwt Boeing er 1,5 per maand en in de planning stond al om dit op te schroeven naar twee begin 2016. De passagiersversie wordt niet meer gemaakt, maar de vrachtvariant blijft populair. In juli bestelde FedEx 50 B767-300F toestellen. In totaal staan er nog 79 bestellingen open.

De B767’s voor FedEx worden tot 2023 geleverd, zo is de afspraak. Naast de vrachtversie bouwt Boeing een (aangepaste) 767 voor de Amerikaanse luchtmacht als tanktoestel. Deze zogenaamde KC-46 kent de nodige vertragingen, maar dit betekent geen annulering van het programma. De luchtmacht wil tot 179 toestellen. Boeing heeft voorlopig genoeg werk voor de inmiddels 34 jaar oude 767. Het is het langst lopende wide-body programma van Boeing ooit.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/