fbpx
MilitairNieuwsOnderwerpen

“USAF heeft 2x zoveel bommenwerpers nodig”

© AereiMilitari.org / Flickr
© AereiMilitari.org / Flickr

De US Air Force heeft veel meer lange afstand bommenwerpers nodig dan de 80-100 nu gepland.

Dat zegt luitenant-generaal buiten dienst David Deptula. Volgens Deptula zijn er tenminste 12 Longe Range bommenwerpers per aerospace expeditionary force. De VS heeft tien van zulke deelgebieden op de wereld. Naast deze 120 toestellen zijn er 24 nodig voor test- en trainingsmissies en 30 als backup om verliezen op te vangen. In totaal zijn dat er 174.

“If you’re going to buy less than that you’re going to have to accept the risk that comes with it. Understand, we might not get that number. But I’m giving you that as a logical, valid number based on a military requirement that ties directly to our national security strategy”, zegt Deptula.

De luchtmacht is van plan 80 tot 100 van het nieuwe toestel te gaan bestellen. Zowel Northrop Grumman, de maker van de B2, als een combinatie van Boeing en Lockheed Martin zijn in de race om een nieuw toestel te bouwen. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie het toestel mag maken. Nu is al bekend dat door een rekenfout de kosten enorm gaan stijgen.

Een andere expert zegt tegen Flightglobal dat hij denkt dat er meer toestellen komen dan nu de planning is. Maar die beslissing zal pas na 2020 volgen. De bommenwerpers die de luchtmacht nu heeft, B-52, B-1 en B-2, zijn samen 159 in getale.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button