fbpx
AirlinesKLMNL NieuwsOnderwerpenSchiphol Airport

Schot probeert nooddeur KLM toestel te openen

Een Schotse passagier heeft tijdens een KLM-vlucht van Edinburgh naar Amsterdam geprobeerd om de nooddeur van het vliegtuig te openen. De man moest naar het toilet en vergiste zich klaarblijkelijk in de deur. Dit melden diverse media.

Het toestel vloog op 30.000ft en landde zonder problemen op Schiphol. De 30-jarige man uit Alloa werd direct aangehouden door de Marechaussee. Na een nachtje in de cel kon hij met een boete weer terug naar Schotland.

Misverstand

De man zelf meent dat er sprake is van een misverstand; hij zegt alleen de hendel van de nooddeur aangeraakt te hebben. “Ik weet hoe gevaarlijk het is om zo’n deur te openen”, verklaart hij in The Telegraph. Na de landing werd de man verzocht om even te blijven te zitten, waarna hij werd ingerekend door de Marechaussee. “Ze waren niet heel vriendelijk. Ik probeerde nog uit te leggen dat het een misverstand was.”

Boete

De Schot kreeg een boete van zeshonderd euro, die hij op Schiphol moest voldoen. Ook mag hij de komende vijf jaar niet meer met KLM vliegen. Dat bleek toen hij noodgedwongen terug moest naar Edinburgh. “Ik had maar 750 euro bij me voor mijn vakantie. Door die boete moest een vriend mijn ticket terug betalen”, zegt de man.

 

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mét 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Bas Joosse

Senior editor. Bas is journalist en van jongs af aan gefascineerd door de luchtvaart. Hij woont vlakbij Schiphol. Hij is sinds het begin verbonden aan Up in the Sky. Verder is Bas eindredacteur voor een tijdschrift en werkt in de luchtvaartindustrie.

Gerelateerde artikelen

Back to top button